Konvertera din bil till E85 och spara miljö och sänk

eFlexFuel är en lättinstallerad konverteringsenhet som ansluts till motorn. Tanka E85 och bensin i din bil.

Välj ditt fordon

eFlexFuel-produkter finns inte för direktinsprutningsmotorer (TFSI, TSI, CGI, FSI, GDI, EcoBoost, etc.) eller dieselmotorer.

Kan du inte hitta ditt fordon listat? Lämna en begäran till vårt kundtjänstteam.

700M km

körda med eFlexFuel varje år

25 000+

enheter installerade

4.7/5

på basis av kundrecensioner

Montera en kompakt konverteringsenhet och anslut den till motorn

eFlexFuel-enheten ansluts till motorstyrenheten och bränsleinsprutarna för din motor. Alla nödvändiga anslutningsdetaljer ingår och efter installation kräver enheten ingen justering och inga ytterligare modifieringar på bilen.

Man holding eFlexPlus
Man holding eFlexPlus

Enkelt att montera själv, alternativt anlita någon av våra auktoriserade verkstäder för montering

eFlexFuel är lättinstallerad om du är förtrogen med bilservice. Du behöver bara några enkla verktyg och monteringen tar ca två timmar. Vi tillhandahåller videor och instruktioner samt du kan även kontakta våra erfarna ingenjörer. Eller anlita någon av Autoexperten verkstäder för montering.

Hitta verkstad

Bioetanolgivaren detekterar bränsleblandningen i motorn och justerar bränslematningen

eFlexFuel övervakar etanolhalten hos det bränsle som matas in i motorn och justerar automatiskt bränsleinsprutningen för maximal effektivitet och effekt. Du kan använda E85, vanlig bensin eller en blandning. Inga inställningar behöver ändras.

Man holding eFlexPlus
Man holding eFlexPlus

Tanka E85 på över 2000 stationer över hela landet eller använd vanlig bensin

1 av 5 bensinstationer i Sverige säljer E85 så billigt bränsle finns alltid tillgängligt. eFlexFuel erbjuder även absolut flexibilitet – du kan tanka antingen vanlig bensin eller E85 (eller en blandning).

Mer kraft
till din bin

Utnyttja det högre oktantalet med vår enhet

Skydda miljön med up till 80% mindre utsläpp

Bioetanol är ett förnybart bränsle som framställs av spannmål i Sverige

Världens mest avancerade flex fuel-konverteringsenhet

Över 8 års FoU och flera miljoner kilometer av körtester

StepOne Tech uppfann eFlexFuel-konverteringsenheten 2012

2012 lanserade StepOne Tech den första eFlexFuel-konverteringsenheten som möjliggjorde användning av valfri blandning av bioetanol i bensindrivna bilar. Utarbetad i Finland – vårt mål var att skapa en tekniskt avancerad lösning för att minska CO2-utsläpp från befintliga bilar och samtidigt göra lösningen förmånlig och lättinstallerad.

Man holding eFlexPlus
Man holding eFlexPlus

Resultatet av över 8 års forskning och utveckling

Vårt team av bilingenjörer arbetar ständigt för att uppgradera och utveckla enheten. Våra innovationer har resulterat i tre olika produkter: från den helautomatiska eFlexEco till eFlexPlus och eFlexPro som möjliggör för dig att styra varje aspekt av din motor för maximal effekt.

Tusentals testkilometer i varje miljö från Arktis till ökenlandskap

Över 400 miljoner körkilometer av användare av eFlexFuel i hela världen vilket innebär över 40 000 ton mindre utsläpp.

Man holding eFlexPlus
Man holding eFlexPlus

Garanterad kompatibilitet och 2 års garanti för din sinnesro

Våra eFlexFuel-testbilar har problemfritt kört över en och en halv miljon kilometer i alla väderförhållanden under åtta år. Vi har noggrant testat allt från kallstart vid -40C i Finland till långa sträckor i heta öknar i Arizona. eFlexFuel har klarat stränga standardprovningar avseende utsläpp hos UTAC CERAM i Frankrike.

Frågor och svar

Du hittar information om vårt produktsortiment och priser på vår produktsida..

Vi levererar alltid kompatibla produkter baserat på fordonets tekniska information. Kontakta vår tekniska support ([email protected]) om du misstänker att du har fått inkompatibla produkter. Nous fournissons toujours des produits compatibles sur la base des informations techniques du véhicule.

eFlexFuel-produkter är kompatibla med de flesta bensin- och hybridbilar (bensin som andra kraftkälla). Produkterna är kompatibla med 1 till 8-cylindriga motorer och 4-takts motorcyklar med elektroniskt styrd multipoint bränsleinsprutning (MPI).

Huvudkabeln kommer att passa bilar med 4-cylindriga motorer. Ytterligare cylindrar är anslutna med extra kabelsats. eFlexFuel-produkter finns också för 12-cylindriga motorer. För mer information, kontakta [email protected].

eFlexFuel-produkter är inte kompatibla med diesel- och direktinsprutningsmotorer.

Obs: Fordonet ska ha en korrekt servicehistorik och vara i gott skick.

Kompatibiliteten för begagnade produkter bör kontrolleras före installation. Vissa äldre eFlexFuel-kontrollenheter kanske inte är kompatibla med ditt fordon även om kabelnätets anslutningstyp är korrekt.

eFlexFuel-produkter kan installeras av Auto Experten verkstadsnätverk. Verkstadsplatser finns här.

eFlexFuel-produkter levereras med en detaljerad installationshandbok som innehåller bilder av installationsprocessen. Om du har erfarenhet av enkla fordonsinstallationer kommer du sannolikt att kunna installera omvandlingssatsen själv.

Vår supportsida innehåller manualer och installationsvideor.

Ja. Efter installationen kan du använda vilken blandning som helst av bensin och etanol.

Produkterna är färdiga att användas efter installationen och de kräver inga justeringar. Mer information om driftsprinciperna för eFlexFuel-produkter finns här.

Plus / Pro - kit kan finjusteras med eFlexTuner-programvaran.

Kalla temperaturer kan påverka fordonets start, särskilt när E85 används. Fordon ska starta normalt men kan behöva 1-3 försök att starta om väderförhållandena är extrema.

Vi rekommenderar att du använder motor- / blockvärmare eller tillsätter 5-10% premiumbensin. Gamla och slitna tänd komponenter kan påverka kallstartprestanda, till exempel nya tändstift förbättrar kallstartprestanda.

Fordons körbarhet är densamma jämfört med vanligt bränsle. Etanol (E85) även ökar kraften och vridmomentet.

Det är enkelt att ta bort eFlexFuel-produkter och återföra fordonet till dess tidigare tillstånd.

I allmänhet, ja. Kontakta vår tekniska support innan du beställer någon av våra produkter om du har prestandauppgraderingar / modifieringar på fordonet.

Det finns ingen risk för motorfel om produkterna har installerats och använts korrekt.

På grund av det låga energiinnehållet i etanol (E85) jämfört med vanlig bensin är mängden bränsle som injiceras under varje cykel högre, cirka 28%. Således är förbrukningen högre när E85 används.

Skillnaden i förbrukning mättes med våra testfordon både på vägen och vid VTT Technical Research Center i Finland.

Anmärkning: Bränsleförbrukningsmätaren påverkar inte den ökade mängden bränsle som injiceras på grund av användningen av etanol E85.