StepOne Tech Oy tietosuojaseloste 28.8.2020

StepOne Tech Oy (eFlexFuel) kerää, tallentaa ja käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjänä eFlexFuelin verkkosivuston ja mobiilisovelluksen ja niihin liittyvien palvelujen tarjoamiseksi (palvelut). Keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietojasi tässä kuvatun tietosuojakäytännön mukaisesti.

  1. Keräämme henkilötietojasi, kun asioit verkko- tai mobiilipalvelussamme. Tietojasi käsitellään, kun rekisteröidyt eFlexClub-ohjelmaan, ostat tuotteitamme, tilaat uutiskirjeen, osallistut markkinointikampanjaan tai kyselytutkimukseen, annat palautetta tai olet yhteydessä asiakaspalveluumme.
  2. Keräämämme tiedot voivat olla sellaisia, joita annat itse kirjautumisen tai kampanjaan osallistumisen yhteydessä tai tietoja jotka tallentuvat samalla kun käytät palveluita (esimerkiksi evästeet, sijaintitiedot ja IP-osoitteet).
  3. Käsittelemme tietojasi palvelujemme toteuttamisessa ja uusien palveluiden ja tuotteiden kehittämisessä.
  4. Yhdistelemme keräämiämme tietoja toisiinsa ja luomme profiileja, joiden avulla pyrimme personoimaan palvelujamme ja markkinointia.
  5. Lähetämme sinulle lain sallimissa rajoissa suostumuksen tai asiakkuuden perusteella sähköistä suoramarkkinointia ja kohdennamme henkilötietojesi käsittelyn avulla sinulle juuri sinua kiinnostavaa markkinointia.
  6. Hyödynnämme henkilötiedoista analysoituja ja profiloituja asiakassegmenttejä kolmansien osapuolien kohdennetun markkinoinnin toteuttamiseksi verkkosivustollamme.
  7. Kunnioitamme yksityisyydensuojaasi kaikessa suorittamassamme käsittelyssä. Käsittelemme mahdollisuuksien mukaan pseudonimisoituja tietoja ja segmenttitietoja. Emme käsittele sinuun suoraan yhdistettävissä olevia tietoja, ellei se ole välttämätöntä käsittelyn tarkoitusten toteuttamiseksi.
  8. Voit itse vaikuttaa siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Kerromme sinulle oikeuksistasi rekisteröitynä ja siitä, miten voit niitä käyttää.

1. YHTEYSTIEDOT

StepOne Tech Oy, Myllyhaantie 6D, Pirkkala

2. MILLAISIA HENKILÖTIETOJA KÄSITTELEMME?

Verkkokauppa

Kun ostat tuotteita verkkokaupastamme, käsittelemme seuraavia antamiasi henkilötietoja:

  1. Rekisteröitymisen yhteydessä luotu salasana ja käyttäjätunnus
  2. Tiedot ostoksistasi
  3. Tilitiedot, luottokorttitiedot ja maksutiedot
  4. Laskutus- ja perintätiedot
  5. Tiedot asiakassegmentistä ja profiilistasi

Nämä tiedot ovat välttämättömiä ostosten tekemiseksi verkkokaupassamme.

eFlexClub

Jos liityt eFlexClub -asiakkuusohjelmaamme, käsittelemme verkkokaupan asiakkaiden kohdalla käsiteltyjen tietojen lisäksi myös seuraavia asiakkuusohjelmaan liittyviä tietoja:

  1. Tiedot luomastasi asiakasprofiilista (käyttäjätunnus ja salasana sekä asiakkuusohjelmaan liittymisen päivämäärästä)
  2. Tilaus- ja ostoskäyttäytymistiedot
  3. Tiedot asiakastyypistä
  4. Tiedot eduista ja kampanjoista joihin olet osallistunut tai joita olet hyödyntänyt asiakkuusohjelman kautta

Sähköinen suoramarkkinonti

  1. Tiedot suostumuksestasi, kuten tieto suostumusajankohdasta ja –tavasta
  2. Tiedot siitä, oletko avannut uutiskirjeitä ja mitä linkkejä olet klikannut

Verkkosivusto

Käsittelemme henkilötietojasi, kun asioit eFlexFuelin verkkosivuilla tai mobiilisovelluksessa, vaikka et olisikaan kirjautunut palveluumme. Kun siirryt eFlexFuelin verkkosivuille tai mobiilisovellukseen käsittelemme seuraavia tietojasi:

  1. IP-osoite
  2. Selailun ajankohta
  3. Miltä verkkosivuilta olet tulossa ja mille verkkosivuille siirryt seuraavaksi
  4. Mitä linkkejä tai mainoksia klikkaat ja mitä mainoksia tai muita sisältöjä olet katsonut
  5. Miten kauan istunto kestää
  6. Selaimesi (esimerkiksi Firefox tai Google Chrome) tai sovelluksen tyyppi ja muut vastaavat tiedot
  7. Verkkosivuanalytiikan avulla johdettua tai profiloitu tieto
  8. Sijaintitiedot

Näiden tietojen käsitteleminen on osin välttämätöntä verkkosivustomme ja mobiilisovelluksemme toiminnan takaamiseksi. Voit vaikuttaa selailun yhteydessä kerättyjen tietojen käsittelyyn muuttamalla selainasetuksiasi.

Käsittelemme myös tietoja, jotka itse annat asiakaspalvelulle. Keräämme ja tallennamme asiakasviestintään ja yhteydenottoihin liittyvät tiedot sekä tiedot reklamaatioista ja asiakaspalautteista.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun osalta käsittelemme seuraavia tietoja:

  1. Verkkosivuilla olevan palautelomakkeen kautta annetut pakolliset tiedot, kuten sähköpostiosoite ja nimi sekä muut asiakkaan kertomat henkilötiedot.
  2. Sähköpostin kautta lähetetyt henkilötiedot, kuten sähköpostiosoite sekä asiakkaan muut antamat tiedot.
  3. Asiakaspalvelupuhelun aikana ilmoitetut henkilötiedot. Saatamme tallentaa asiakaspalvelupuhelut laadun varmistamiseksi sekä palvelun kehittämiseksi.
  4. Chatin kautta lähetetyt asiakkaan ilmoittamat henkilötiedot.

Chat

Käyttäessäsi chat-palveluamme käsittelemme henkilötietojasi hallinnoidaksemme chat- toimintoja. Chat-palvelumme käyttötarkoitus on asiakassuhteen hoito, myyntitehtävät ja asiakaspalvelu. Tallenteita voidaan käyttää myös henkilökuntamme kouluttamiseen, laaduntarkkailuun, reklamaatioiden selvittämiseen, tilastointiin sekä liiketapahtumien todentamiseen.

Laki sähköisen viestinnän palveluista (2014/917) suojaa sinun ja eFlexFuelin välistä luottamuksellista viestintää. Luottamuksellisuuden vaatimus koskee viestinnän osapuolia ja sisältöä, joista ei saa luovuttaa tietoja sivullisille. Kun keskustelet asiakaspalvelijan kanssa chatissa, toimii hän yrityksemme edustajana ja keskustelu on sinun ja eFlexFuelin välistä viestintää.

Chat-keskusteluissa tallentuvat seuraavat tiedot:

  1. IP-osoite sekä sen osoittama kaupunki
  2. Tiedot käyttämästäsi verkkoselaimesta
  3. Käyttämäsi laitteen näytön koko
  4. Keskusteluun valittu aihe
  5. Keskustelun aloitus- ja lopetusaika sekä viestien aikaleimat
  6. Keskustelussa ilmoittamasi henkilötiedot
  7. Puhtaaksikirjoitettu teksti chat-keskustelusta
  8. Palveluiden käyttöön ja muuhun asialliseen yhteyteen liittyvät tiedot
  9. Tiedot sivustollamme vierailemistasi sivuista
  10. Evästeiden ja verkkoanalytiikan avulla kerättyihin tietoihin perustuvat käyttäytymistiedot

3. MIHIN TARKOITUKSIIN KÄSITTELEMME TIETOJA?

3.1 Palveluiden ja myynnin kehittäminen, profilointi

Käsittelemme henkilötietojasi eFlexFuelin tuotteiden, palveluiden sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen ja hallintaan sekä käyttökokemusten kehittämiseen. Yhdistämme eri palveluiden yhteydessä kerättyjä tietoja siltä osin, kuin tiedot on kerätty samaan käyttötarkoitukseen ja teemme tilastoja tuotteiden ja palveluiden kehittämisen edellyttämässä laajuudessa. Luomme tietojesi avulla asiakasprofiileja, joita hyödynnämme sekä palvelujemme kehittämisessä että markkinoinnin kohdentamisessa. Voimme yhdistää esimerkiksi evästeiden avulla kerättyjä tietoja asiakastilisi tietoihin. Tietojasi profiloidaan palveluidemme personoimiseksi sekä suositusten ja kohdennetun mainonnan esittämiseksi. Verkkopalvelumme voi esimerkiksi muistaa, mitä tapahtumia olet selannut, jotta voimme tehdä seuraavasta käyntikerrastasi sinulle sopivamman näyttämällä elokuvanäytöksiä ja muuta sisältöä, jotka liittyvät edelliseen käyntikertaasi. Emme suorita automaattista päätöksentekoa profiloinnin perusteella.

Lisäksi käsittelemme henkilötietojasi tarpeen mukaan myös väärinkäytösten ehkäisyyn ja tutkintaan.

3.2. Verkkokaupan ostosten toteuttaminen

Käsittelemme henkilötietojasi tekemiesi varausten ja ostojen hallinnointiin, maksutapahtumien toteuttamiseen sekä muiden vastaavien velvoitteiden täyttämiseen. Lisäksi käsittelemme tietojasi alennusten ja etujen tarjoamiseksi sekä reklamaatioiden, virhetilanteiden ja muiden häiriötilanteiden selvittämiseksi.

3.3. eFlexClub –asiakkuusohjelman edistäminen

Käsittelemme eFlexClub –asiakkuusohjelmaan liittyneiden henkilöiden tietoja asiakkuusohjelmaan liittyvien palvelujen tuottamiseen, asiakassuhteen hoitamiseen ja ylläpitoon, laskutukseen, etämyyntiin, palvelun käytön tutkimiseen ja palvelun edelleen kehittämiseen.

3.4. Asiakasviestintä ja suoramarkkinointi

Käsitellemme henkilötietojasi asiakaspalautteen vastaanottamiseen ja palautteeseen vastaamiseen. Henkilötietojasi käsitellään asiakasviestintää varten myös silloin, kun lähetämme sinulle tuotteistamme ja palveluistamme ilmoituksia ja viestintää, jotka eivät sisällä markkinointia.

Vaikka kieltäisit suoramarkkinoinnin, voimme kuitenkin edelleen lähettää sinulle eFlexFuelia ja palveluitamme koskevia ilmoituksia, esimerkiksi informoida sinua palveluiden vika- ja häiriötilantilanteista ja ottaa sinuun yhteyttä tässä tarkoituksessa.

Jos olet tilannut uutiskirjeemme tai antanut muussa yhteydessä suostumuksesi sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseen, tai joissain tapauksissa silloin, kun olet antanut meille sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi tuotteen tai palvelun hankinnan yhteydessä ja päätämme käyttää kyseistä yhteystietoa vastaavien tuotteiden tai palvelujen suoramarkkinoinnissa tai mielipide- ja markkinatutkimuksissa, käsittelemme henkilötietojasi lain sallimissa rajoissa uutiskirjeen tai muun sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseksi.

Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi ja kieltää suoramarkkinoinnin lähettäminen. Näissä tapauksissa säilytämme tiedon antamastasi suoramarkkinointikiellosta niin kauan kuin käsittelemme sinusta muita henkilötietoja.

3.5. Kohdennettu markkinointi

Käsittelemme henkilötietojasi tehdäksemme tuotteistamme ja palveluistamme henkilökohtaisempia ja kohdennetumpia, esimerkiksi tekemällä suosituksia ja näyttämällä sinulle kohdennettuja sisältöjä palveluissamme. Kohdistamme markkinointia myös sijaintitietojen perusteella, jos olet antanut suostumuksesi sijaintitietojesi käsittelyyn.

4. MILLÄ PERUSTEELLA MEILLÄ ON OIKEUS KÄSITELLÄ TIETOJASI?

4.1. Oikeutettu etu

eFlexFuelin oikeus käsitellä sinun henkilötietojasi perustuu osin asiakassuhteen synnyttämään oikeutettuun etuun. Käsittelemme tietojasi esimerkiksi laitteiden myynnin ja palvelujen tarjoamiseksi. Palveluidemme ja tuotteidemme markkinointia koskevan oikeutetun edun perusteella käsittelemme tietojasi myös suoramarkkinointitarkoituksiin, mukaan lukien profilointiin ja markkinoinnin kohdentamiseen.

4.2. Sopimus

Käsittelemme henkilötietoja sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa olet osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi.

Käsittelemme eFlexClub –asiakkuusohjelmaan liittyneiden henkilöiden henkilötietoja eFlexClub –jäsenyydestä tehdyn sopimuksen perusteella. Sopimus syntyy, kun informoimme selkeästi asiakkaita eFlexClub –asiakkuusohjelman sitovista ehdoista verkkosivustollamme ja asiakas rekisteröityy eFlexClub –asiakkuusohjelmaan.

Myös verkkopalveluun rekisteröitymiseen ja verkkokaupassa tehtyihin ostoksiin liittyvä henkilötietojen käsittely toteutetaan sopimuksen perusteella siltä osin, kuin henkilötietojen käsittely on tarpeen rekisteröitymistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi taikka lippujen ostoa koskevan sopimuksen täytäntöönpanemiseksi tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi.

4.3. Suostumus

Pyydämme toisinaan suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn. Käsittelemme esimerkiksi evästeiden avulla kerättyjä henkilötietojasi evästeiden asettamista koskevan suostumuksen perusteella.

Jos käytät mobiilisovellustamme, käsittelemme sijaintitietojasi silloin kun olet antanut suostumuksesi sijaintitietojen käsittelyyn. Jos olet antanut suostumuksesi suoramarkkinoinnin lähettämiseen, lähetämme sinulle uutiskirjeen tai muuta sähköistä suoramarkkinointia.

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn milloin tahansa. Voit peruuttaa myös suostumuksesi sähköiseen suoramarkkinointiin ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluumme tai klikkaamalla jokaisen suoramarkkinointiviestin alakulmassa olevaa peruutuslinkkiä.

5. LUOVUTAMMEKO HENKILÖTIETOJASI?

5.1. Markkinointitarkoitukset

Siirrämme henkilötiedoista koottuja asiakassegmenttejä ja profiileja kolmansien osapuolien kohdennetun markkinoinnin toteuttamiseksi verkkopalvelussamme.

Emme luovuta henkilötietojasi kolmansien osapuolien suoramarkkinointimarkkinointitarkoituksiin.

5.2. Lakisääteiset luovutukset ja viranomaismääräykset

Luovutamme henkilötietojasi myös kulloinkin voimassa olevan lain tai pakottavan viranomaismääräyksen perusteella. Tulevaisuudessa voimme luovuttaa henkilötietojasi mahdolliselle ostajalle tai tämän neuvonantajalle mahdollisen yritysjärjestelyn yhteydessä.

5.3. Ulkoistettu henkilötietojen käsittely

Siirrämme henkilötietojasi eFlexFuelin valikoimille yhteistyökumppaneille, joille olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä sisältäviä tehtäviä. Yhteistyökumppanit käsittelevät henkilötietojasi osapuolten välisen yhteistyösopimuksen perusteella. Tällöin tietojen käsittelijällä ei ole oikeutta käsitellä siirrettyjä tietoja omaan lukuunsa tai omiin tarkoituksiinsa. Siirrämme henkilötietojasi IT-palveluntarjoajille ja taloushallinnon palveluntarjoajille tietojen säilyttämiseksi ja käsittelemiseksi ohjeidemme mukaan eFlexFuelin tässä kuvauksessa määrittelemiin tarkoituksiin.

>6. SIIRRÄMMEKÖ HENKILÖTIETOJASI KOLMANTEEN MAAHAN?

Siirrämme henkilötietojasi EU- ja ETA -alueen ulkopuolelle tarpeen mukaan kun käytämme kolmansissa maissa sijaitsevia palveluntarjoajia. Varmistamme sopimuksilla, että kaikki palveluntarjoajamme ja palveluntarjoajiemme alihankkijat noudattavat soveltuvan tietosuojalainsäädännön asettamia vaatimuksia henkilötietojen siirron yhteydessä.

Tietojen siirrossa käytetään esimerkiksi EU:n komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita.

7. MITEN KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen kohdassa 3 kuvattujen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta tai lakisääteisten velvollisuuksiemme noudattamiseksi.

Henkilötietojen säilytysajat määräytyvät seuraavilla perusteilla:

  1. Jos et ole kirjautunut verkkokauppaamme tai eFlex Club-asiakastilillesi viimeisen kahdenkymmenenneljän (24) kuukauden aikana, pyydämme sinua uudistamaan käyttöoikeutesi. Jos et reagoi pyyntöömme, katsomme asiakassuhteen päättyneeksi.
  2. Jos olet tehnyt hankintoja verkkokaupassamme kirjautumatta palveluumme, säilytämme henkilötietojasi kahdentoista (12) kuukauden ajan, jonka jälkeen tietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen kuluttajansuojaan ja kirjanpitoon liittyvien lakisääteisten velvoitteidemme hoitamiseksi.
  3. Jos olet tilannut uutiskirjeemme tai antanut muuten suostumuksen suoramarkkinoinnin lähettämiseen, säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin uutiskirjeen tilaus on voimassa. Jos peruutat uutiskirjeen tilauksen eli peruutat suostumuksesi sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseen, lopetamme uutiskirjeen toimituksen sinulle ilman aiheetonta viivytystä, mutta säilytämme peruutuksen jälkeen tietoa markkinointikiellosta niin kauan kuin henkilötietojasi käsitellään muihin tarkoituksiin esimerkiksi verkkokaupan hankintojen tai eFlexClub–asiakkuuden perusteella.
  4. Jos olet osallistunut eFlexFuelin järjestämään arvontaan tai kampanjaan, mutta sinulla ei ole muuta yhteyttä meihin esimerkiksi asiakkuuden tai markkinointiluvan perusteella, säilytämme henkilötietojasi yhden (1) vuoden kampanjan päättymisen jälkeen, elleivät lainsäädännölliset velvoitteemme edellytä pidempää säilytysaikaa.
  5. Asiakaspalveluun sähköpostitse toimitetut, chatin välityksellä tai palautelomakkeen kautta lähetetyt tiedot poistetaan automaattisesti yhden (1) vuoden jälkeen.

Poistamisen sijaan muutamme toisinaan tiedot sellaiseen muotoon, ettei sinua voi enää tunnistaa tietojen perusteella. Käsittelemme tällaisia anonymisoituja tietoja analysointi- ja tutkimustarkoituksiin sekä liiketoimintamme, palvelujen ja tuotteiden kehittämiseen.

8. REKISTERÖIDYN OIKEUDET: MITEN VOIT VAIKUTTAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYYN?

Voit harjoittaa tietosuoja-asetuksen mukaisia rekisteröidyn oikeuksia näiden ohjeiden avulla. Voit saada lisätietoa ja ohjeistusta oikeuksistasi ottamalla yhteyttä yhteyshenkilöömme.

Toimitamme sinulle ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään kuukauden kuluessa yhteydenotostasi tiedot toimenpiteistä joihin olemme ryhtyneet oikeuksiesi toteuttamiseen liittyvien pyyntöjen johdosta. Jos esität useita pyyntöjä tai jos pyyntösi on erityisen monimutkainen, voimme tarpeen mukaan jatkaa vastauksen määräaikaa enintään kahdella kuukaudella. Ilmoitamme sinulle erikseen tällaisesta viivästymisestä kuukauden sisällä pyynnöstäsi.

8.1. Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada eFlexFuelilta vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Sinulla on lisäksi oikeus saada pääsy sinua itseäsi koskeviin henkilötietoihin sekä tietosuoja-asetuksen mukaiset tiedot henkilötietojen käsittelystä.

Emme anna sinulle pääsyä sellaisiin tietoihin, jotka ovat eFlexFuelin liikesalaisuuksia tai luottamuksellisena pidettäviä tietoja taikka tietoja jotka voisivat loukata toisen henkilön yksityisyydensuojaa.

Kun käytät oikeuttasi saada pääsyn tietoihin, me toimitamme sinulle jäljennöksen käsittelemistämme sinua koskevista henkilötiedoista. Jos pyydät useampia jäljennöksiä, voimme periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun. Jos esität pyynnön sähköisesti, toimitamme tiedot sinulle yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, paitsi jos pyydät toimitusta suullisesti tai paperisena.

8.2. Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan tai täydentämään sinua itseäsi koskevat epätarkat ja virheelliset tiedot ilman aiheetonta viivytystä. Voimme pyytää sinua toimittamaan lisäselvitystä, jos tarvitsemme lisätietoja esimerkiksi henkilöllisyytesi varmistamiseksi tai toimittamiesi uusien tietojen paikkansapitävyyden vahvistamiseksi.

8.3. Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus saada eFlexFuel poistamaan sinua itseäsi koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos:

  1. henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin (jos et esimerkiksi ole enää asiakas ja viimeiset lasiakastapahtumat on tehty useita vuosia sitten);
  2. vastustat henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin;
  3. eFlexFuel on käsitellyt henkilötietoja lainvastaisesti; tai
  4. henkilötiedot on poistettava sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Arvioimme oikeutesi ja mahdollisuutemme poistaa tiedot tapauskohtaisesti. Pyrimme kunnioittamaan toiveitasi ja oikeuttasi tietojen poistamiseen lain sallimissa rajoissa.

8.4. Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä siten, että henkilötietoja saa säilyttämisen lisäksi käsitellä ainoastaan sinun suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi taikka toisen henkilön oikeuksien suojaamiseksi jos:

  1. kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin rajoitamme käsittelyä tietojen paikkansapitävyyden varmistamisen ajaksi;
  2. käsittelemme henkilötietojasi lainvastaisesti, ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan henkilötietojen käytön rajoittamista;
  3. eFlexFuel ei tarvitse enää henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin ja muutoin poistaisimme tai anonymisoisimme tietosi, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi; tai
  4. olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella ja odotat sen toteamista, syrjäyttävätkö eFlexFuelin oikeutetut edut vastustamisesi perusteet.

8.5. Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Jos olet itse toimittanut henkilötietosi meille esimerkiksi liittyessäsi eFlexClub –asiakkuusohjelmaan tai kirjautuessasi verkkokauppaamme, sinulla on oikeus saada kyseiset henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, siltä osin kuin:

  1. suoritamme käsittelyä automaattisesti; ja
  2. käsittely perustuu joko suostumukseesi (kuten uutiskirjeen tilauksen kohdalla) tai henkilötietojesi käsittely on tarpeen sopimuksen, esimerkiksi eFlexClub –asiakkuusohjelman sopimuksen tai verkkokaupan sopimuksen täytäntöön panemiseksi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen rajoittuu menettelyyn, joka ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin tai vapauksiin. Emme toimita tai siirrä sinulle tai toiselle rekisterinpitäjälle muiden henkilöiden henkilötietoja tai liikesalaisuuksiksi luettavia tietoja. Sinulla ei ole oikeutta siirtää tietoja järjestelmästä toiseen, jos kyseisiä henkilötietoja käsitellään eFlexFuelin oikeutetun edun tai lakisääteisen velvoitteen perusteella.

8.6. Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella siltä osin kuin käsittelymme perustuu oikeutettuun etuun, jos suorittamallemme käsittelylle ei ole olemassa tärkeää ja perusteltua syytä, joka syrjäyttäisi sinun oikeutesi ja vapautesi.

Lisäksi sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Voit myös vastustaa suoramarkkinointia varten suorittamaamme profilointia. Emme enää lähetä sinulle suoramarkkinointia tai käsittele henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksessa tämän vastustamisoikeuden käyttämisen jälkeen.

9. Näin harjoitat tietosuojaa koskevia oikeuksiasi

9.1. Viestintää koskevat muutokset ja uutiskirjeen peruuttaminen

9.2. Tietosuojaa koskevien rekisteröidyn oikeuksien harjoittaminen

Voit lähettää eFlexFuelille pyynnön harjoittaaksesi tietosuojaa koskevia oikeuksiasi lähettämällä pyynnön sähköpostitse seuraavien ohjeiden avulla:

1. Kerro tarkasti ja selkeästi, mitä henkilötietoihisi liittyviä rekisteröidyn oikeuksia haluat harjoittaa

2. Todenna henkilöllisyytesi antamalla viestissä seuraavat tiedot:

  1. nimi
  2. sähköposti
  3. puhelinnumero
  4. osoitetiedot
  5. syntymäaika
  6. sekä kahden viimeisen ostotapahtuman numerot

Ostotapahtuman numero

3. Lähetä pyyntö sähköpostilla osoitteeseen info@steponetech.com otsikolla ’Pyyntö koskien henkilötietojen käsittelyä’. Käytä viestin lähettämiseen samaa sähköpostiosoitetta, jolla olet rekisteröitynyt asiakkaaksi.

Vastaamme asiakaspyyntöihin 30 päivän kuluessa ylläolevien ohjeiden mukaisesti koostetun pyynnön vastaanottamisesta.

10. OIKEUS TEHDÄ VALITUS VALVONTAVIRANOMAISELLE

Sinulla on oikeus tehdä valitus Suomen tietosuojavaltuutetulle tai muulle toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on loukattu tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksiasi.

11. MISTÄ KERÄÄMME HENKILÖTIEDOT?

Keräämme henkilötietojasi sinulta itseltäsi sähköisten lomakkeiden avulla verkkosivuillamme sekä mobiilisovelluksessamme. Keräämme henkilötietoja myös kampanjoiden ja asiakaspalvelutilanteiden yhteydessä sekä sosiaalisen median tilien ja evästeiden avulla.

Keräämme ja päivitämme henkilötietoja ja profiiliasi myös yhteistyökumppaneilta saamiemme tietojen avulla sekä henkilötietoja koskevia palveluja tarjoavilta viranomaisilta ja yrityksiltä, kuten Väestörekisterikeskuksesta ja luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Lisäksi keräämme ja päivitämme henkilötietoja verkkosivujen evästeiden ja muiden seurantatekniikkojen avulla.

12. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TURVALLISUUS: MITEN SUOJAAMME HENKILÖTIETOJASI?

Tuotamme ja suunnittelemme kaikki palvelumme tietosuoja ja tietoturva huomioiden. Tietokannat ja järjestelmät on suojattu palomuureilla, salasanoilla ja muilla teknisillä keinoilla ulkoisia tietomurtoja vastaan. Huolehdimme asianmukaisesti tietoliikenneturvallisuudesta ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä riskeistä ottaen huomioon riskin todennäköisyys ja suojattavan tiedon luonne. Rajoitamme pääsyn henkilötietoihin ainoastaan valtuutetuille henkilöille, joilla on oikeutettu tarve käsitellä kyseessä olevia henkilötietoja.

Palvelumme voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolien verkkosivustoille tai palveluihin, joihin soveltuvat niiden omat tietosuojakäytännöt. Suosittelemme, että tutustut tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin huolellisesti erikseen. eFlexFuel ei vastaa tällaisten kolmansien osapuolien tietosuojakäytännöistä tai henkilötietojen käsittelystä.

13. EVÄSTEET JA KÄYTTÄJIEN SEURAAMINEN

13.1. Evästeet

Käytämme verkkosivuillamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita palvellaksemme asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka voidaan toimittaa päätelaitteellesi, kun vierailet verkkosivustollamme. Käytämme evästeitä verkkopalvelumme toiminnallisuuksien mahdollistamiseksi, kuten kirjautumisen ja ja ostoskoriominaisuuden toteuttamiseksi sekä chat-toimintojen mahdollistamiseksi.

Evästeiden avulla keräämme tietoja käyttämistäsi päätelaitteista ja käyttäytymisestäsi palvelussamme, kuten tietoja siitä, miltä sivulta olet saapunut palveluumme, mitä selainta käytät tai milloin ja mitä palvelun osiota olet selannut. Käytämme näitä tietoja esimerkiksi verkkopalvelumme käyttömukavuuden kehittämiseen, kävijädatan analysoimiseen, asiakastutkimukseen, sisältöjen personointiin sekä viestinnän ja markkinoinnin kohdentamiseen ja mainonnanhallintaan.

Kolmannet osapuolet kuten Hotjar voivat luvallamme asettaa evästeitä verkkosivustollemme toimittaakseen meille tietoja tai yksilöidyn käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Kolmannet osapuolet voivat luvallamme asettaa evästeitä verkkosivustollemme markkinoinnin kohdentamista varten.

13.2. Miten kiellät evästeiden käytön?

Sinulla on mahdollisuus koska tahansa estää evästeiden käyttö kokonaan tai osittain muuttamalla selaimesi asetuksia. Voit halutessasi myös poistaa aiemmin tallentuneet evästeet. Huomaathan, että evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin vaikuttaa verkkosivustomme ja palveluidemme osien tai toimintojen käyttämiseen tai jopa estää niiden käyttämisen kokonaan.

13.3. Google AdWords ja Google Analytics

Käytämme Google AdWords –teknologiaa, joka antaa meille mahdollisuuden tehdä kohdennettua mainontaa Google Partner -verkon sivuilla niille käyttäjille, jotka ovat vierailleet verkkosivustollamme ja osoittaneet kiinnostusta tarjontaamme. Kun vierailet verkkosivustollamme, päätelaitteellesi tallennetaan eväste, jotta sinut voidaan tunnistaa uudelleen kun vieraillet mainontakumppanimme sivulla.

Tämän lisäksi analysoimme toimintaasi ja kohdennamme sinulle mainontaa sen perusteella. Evästeeseen tallennettuja tietoja ei liitetä muihin käyttäjäprofiiliin kuuluviin henkilökohtaisiin tietoihin. Käyttämällä tätä verkkosivustoa annat suostumuksesi sille, että Google saa käsitellä sinusta kerättyjä tietoja edellä kuvatulla tavalla ja edellä mainittuun tarkoitukseen.

Käytämme Google Analytics –verkkoanalysointiohjelmaa, joka käyttää niin kutsuttuja "evästeitä", tekstitiedostoja, jotka ovat tietokoneeseen tallennettuja tekstitiedostoja, joilla analysoidaan, miten käytät sivustoa.

Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen sivuston käyttöäsi, laatiakseen raportteja sivuston liikenteestä verkkosivuston operaattoreille ja voidakseen tarjota muita sivustoliikennettä ja internetin käyttöä koskevia palveluita.

Voit myös estää evästeiden avulla kerättyjen verkkosivustomme käyttöön liittyvien tietojen (kuten IP-osoitteesi) keräämisen ja käyttämisen Googlessa lataamalla ja asentamalla seuraavasta linkistä selainlisäosan: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=fi. Huomaathan, että tämä lisäosa on selain- ja tietokonekohtainen. Voit tutustua Googlen tietosuojakuvaukseen täällä: http://www.google.com/intl/fi/policies/privacy/.

14. SOSIAALINEN MEDIA

Keräämme henkilötietoja eFlexFuelin kolmansien osapuolten tarjoamien sosiaalisen median tilien kautta, kun otat meihin yhteyttä ja siirryt sosiaalisen median palveluista meidän verkkosivuillemme tai palveluihimme.

Verkkosivustomme sisältää myös sosiaalisen median ”yhteisöliitännäisiä”, kuten Facebookin, Twitterin tai Instagramin ”Tykkää” ja/tai ”Jaa” -painikkeen. Yhteisöliitännäiset voivat mahdollistaa kolmansien osapuolten kerätä tietoa palveluidemme käytöstä, jos olet kirjautuneena kyseiseen palveluun. Jos et ole kirjautuneena palveluumme tai jos sinulla ei ole kyseisen sosiaalisen median palvelun käyttäjätiliä, kyseinen kolmas osapuoli voi kerätä sinusta vain rajoitetumpia tietoja.

Voit tutustua yhteisöpalveluiden ehtoihin kussakin palvelussa. Facebookin tietosuojaa koskevat tiedot löydät täältä, Twitterin tiedot löydät täältä ja Instagramin osalta tiedot löytyvät täältä.

15. MUUTOKSET eFLEXFUELIN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖIHIN

Voimme ajoittain tehdä muutoksia tietosuojakäytäntöihimme esimerkiksi omien toimintatapojemme tai lainsäädännön ja tulkintakäytäntöjen muutosten perusteella. Suosittelemme, että tutustut tietosuojainformaatioomme säännöllisesti, jotta saat kattavat tiedot mahdollisesti tehdyistä muutoksista.

Kun muutamme tietosuojakäytäntöjämme, ilmoitamme muutoksista verkkosivustollamme.